praca na szybko?
W tym wątku poruszamy tematy związane z rodziną, piszemy o problemach wychowawczych, problemach małżeńskich, doradzamy, podpowiadamy, jak sobie poukładać mądrze życie i nie dać się zwariować! W tematach o teściowej zamieszczamy dowcipy!
praca na szybko?
Post autor: antykoncept »
Siema, rozglądam się za robotą za granicą, bo w Polsce ledwo co się wiąże koniec z końcem. Nie mam jakiegoś super doświadczenia, języka też nie znam dobrze. Da się gdzieś uczciwie dorobić bez kombinowania? Jakieś rady, gdzie szukać, żeby nie wpaść w bagno?
Re: praca na szybko?
Post autor: mamurek »
Mam podobnie, już kilka razy byłem blisko wyjazdu, ale zawsze coś. A to umowa niejasna, a to mieszkanie za milion monet. Też bym chciał znaleźć coś sprawdzonego, ale ciężko bez znajomości.
Post autor: bundes »
Moja kuzynka była w Holandii na kwiatach i nie narzekała, ale warunki mieszkania średnie. Z językiem sobie poradziła, bo była grupa Polaków. Jak się jedzie pierwszy raz, to warto z kimś, nie samemu.
Post autor: nusma2 »
Uważaj na ogłoszenia z OLX i Facebooka – czasem wygląda super, a potem okazuje się, że robisz co innego niż w opisie. Ja szukam przez agencje, ale ciągle mam dylemat, która jest uczciwa.
Post autor: lenovon »
Ja pracuję przez Mondi w Niemczech i mogę z czystym sumieniem polecić. Pomogli znaleźć dobrą pracę, nawet bez znajomości języka. Wszystko miałem ogarnięte – papiery, zakwaterowanie, kontakt z koordynatorem cały czas. Nie było żadnych niespodzianek, wypłaty regularnie. Jak ktoś nie chce ryzykować, to serio warto tam zajrzeć.
Post autor: anka9933 »
Medycyna pracy? Potrzebujecie badań? Na Mokotowie macie taką opcję, jak Medivita. Dużym atutem tego miejsca jest to, że mają bardzo fajny personel i nie trzeba długo czekać w kolejkach, dzięki czemu przygotujecie szybciej cały komplet badań i rozpoczniecie pracę.
Wróć do „Rodzina - problemy, rady, ciekawostki”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe