Inhalator/nebulizator
Opowiadamy o problemach ze zdrowiem, podpowiadamy jak sobie poradzić, gdzie szukać pomocy. To idealne miejsce na rozmowę o urodzie, pielęgnacji, sporcie i aktywności rekreacyjnej.
Inhalator/nebulizator
Post autor: Mini »
Kobietki wiem że na was zawsze mogę liczyć. Potrzebuję kupić na gwałt inhalator albo nebulizator - możecie mi powidzieć który sprzet przy małym dziecku sprawdzi się lepiej? No i może polecicie konkretny model, fajnie jakby w razie czego mogła go użyć też reszta rodziny - więc pewnie trzeba mieć różne końcówki do niego (czy jak to się tam nazywa).
Re: Inhalator/nebulizator
Post autor: Alexa »
Na początku najważniejsza - inhalator to całe urządzenie, nebulizator to ta cześć, która rozbija lek na cząsteczki. Niektórzy używają zamiennie obu nazw, co nie jest do końca słuszne, ale to już szczegół. Czy dla dziecka, czy dla dorosłych polecam PulmoCare Apteo - kilka inhalatorów już miałam w życiu, i ten jest zdecydowanie jednym z najlepszych. Bardzo wysoka jakość wykonania (produkcja włoska), inhalator ma filtr powietrza, dzięki temu wdychasz oczyszczone powietrze, można w nim regulować wielkość cząstek (ma 4 tryby pracy - od największych cząstek do inhalacji gardła, zatok, do najmniejszych - które są w stanie dotrzeć do płuc - sprawdzi się więc przy każdej infekcji układu oddechowego), maseczki ma dwie (małą i dużą) są miękkie, wygodne w użyciu, oraz ustniki (ustnik tylko u starszych dzieci i dorosłych sie stosuje), może pracować w trybie ciągłym. Możesz go kupić przez Allegro lub w aptece.
Wróć do „Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe