Inwestycja w nieruchomości?
Poruszamy tu tematy związane z marketingiem i biznesem online i offline. Podpowiadamy jak poradzić sobie z trudnościami, dzielimy się opiniami dotyczącymi marek, produktów i usług.
Inwestycja w nieruchomości?
Post autor: icon »
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym by zgromadzone środki zainwestować w nieruchomości. Na https://www.nieruchomosci.orange.pl/ jest dostępna bardzo duża baza ogłoszeń budynków na sprzedaż. Które idealnie pasują do zaaranżowania ich na biura do wynajęcia, lub mieszkania. Czy ktoś z Was może zdecydował się na taki krok i może podzielić się opinią?
Re: Inwestycja w nieruchomości?
Post autor: Gość »
Inwestycja w nieruchomości zawsze się opłaca, bo to są dobrze ulokowane pieniądze. Wiem, bo mój znajomy zainwestował w nieruchomości. Najpierw postawił jeden blok, a teraz ma już osiedle. Zarządzenie powierzył Altiplano więc on nawet w Warszawie nie musi być, bo inni za niego robią robotę. Gdybym ja miał nadmiar gotówki to też bym poszedł w nieruchomości.
Post autor: Iroń »
Przy inwestycjach w mieszkania, domy, czy działki to pomóc może adwokat od prawa nieruchomości, żeby ją też dokładnie sprawdził w dokumentach i pomógł w uporaniu się ze wszystkimi kłopotami. Takimi sprawami jak pomoc w przygotowaniu umów, współwłasności, spadków itd zajmuje się adwokat Łowicz Pani Anna Grabowicz Gajda, więc może się skontaktujcie żeby wszystko sobie sprawdzić 

Post autor: Górski »
Moim zdaniem, Profesjonalne pośrednictwo nieruchomości – Trójmiasto może okazać się pomocne przy zakupie pierwszego mieszkania. Z tego co wiem, to taką usługę oferuje między innymi firma domirum.pl, więc jeżeli was to interesuje, to koniecznie się do niej zgłoście.
Post autor: Iruś91 »
Inwestowanie w nieruchomości to ciekawe rozwiązanie jednak pod warunkiem że dysponujemy odpowiednim kapitałem. Np. na stronie https://korter.com.pl/ znajdziecie katalog domów i mieszkań, który prezentuje calkiem sporo nieruchomości inwestycyjnych. Myśle, że coś ciekawego da się tam znaleźć.
Post autor: Marta J. »
Wiadomo, kapitał to podstawa. Najlepiej też żeby kupione mieszkanie czy nieruchomość nie zabierały całych oszczędności. Wiadomo jednak, że czasy są trudne i większość z nas musi zacisnąć pasa.
Ja zmuszona jestem sprzedać mieszkanie i właśnie szukam informacji o tym jak przygotować umowę przedwstępna sprzedaży nowego mieszkania
Niestety od sprzedaży płaci się też niemały podatek.
Oby szybko nadeszły lepsze czasy.
Ja zmuszona jestem sprzedać mieszkanie i właśnie szukam informacji o tym jak przygotować umowę przedwstępna sprzedaży nowego mieszkania
Niestety od sprzedaży płaci się też niemały podatek.
Oby szybko nadeszły lepsze czasy.
- error
Obecnie trzeba obserwować stopy procentowe, bo te zaczynają rosnąć, przez co kredyty nie są już takie tanie. Jeśli nie mieszkania, to można wybrać coś innego np. fundusze stabilnego wzrostu https://generali-investments.pl/content ... lny-wzrosticon pisze: ↑13 paź 2021, 11:02 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym by zgromadzone środki zainwestować w nieruchomości. Na Czy ktoś z Was może zdecydował się na taki krok i może podzielić się opinią?
Post autor: miska »
Też tak uważam i myślę że lokalizacje też jest w takim przypadku kluczowa. Ja bym się rozejrzała w Trójmieście, najlepiej na osiedlu Śląska 12 za jakimś fajnym apartamentem inwestycyjnym bo to teraz najlepiej się opłaca i nie wymaga wielkiego wysiłku od inwestora. W budynku przewidziana jest recepcja, zamki na karty elektroniczne i monitoring dla zwiększenia bezpieczeństwa oraz sala fitness dla mieszkańców.Gość pisze: ↑19 paź 2021, 15:28 Inwestycja w nieruchomości zawsze się opłaca, bo to są dobrze ulokowane pieniądze. Wiem, bo mój znajomy zainwestował w nieruchomości.
Wróć do „Biznes - marketing - opinie - pomysły i inspiracje”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe