Dzbanek filtrujący do wody kranowej?

Wszystko o dobrym jedzeniu i przyrządzaniu potraw. Oprócz przepisów i rekomendacji miejsc, w których warto kupować żywność, dzielimy się pomysłami na organizację przestrzeni kuchennej. Zapraszamy wszystkich smakoszy!
icon

Dzbanek filtrujący do wody kranowej?

Post autor: icon »

Czy ktoś z Was korzysta może z dzbanków do filtrowania wody kranowej? Na https://filtrosfera.pl/dzbanki-i-wklady ... ujacy-wode jest dostępna dość fajna oferta na takie zestawy wraz z zapasem filtrów. Jednak zastanawiam się na ile czasu jeden z filtrów starcza i jak często należy je wymieniać? Zależy mi na tych informacjach, by dokładnie oszacować opłacalność takiego zakupu. Czy możecie coś w tym temacie podpowiedzieć? Oczywiście, wiem, że taki dzbanek jest też ekologiczny. Jednak ważne są dla mnie koszty eksploatacji. Bo może lepiej opłacać się będzie zamontować filtr do samego kranu.
Awatar użytkownika
alga

Re: Dzbanek filtrujący do wody kranowej?

Post autor: alga »

Mieliście już może okazję postawić na dzbanek borosilicate aquaclassic ? Co do tego dzbanka to rzeczywiście wyróżnia go wysoka jakość wykonania, dzbanek estetycznie wygląda, a do tego można go kupić w korzystnej cenie
ODPOWIEDZ