Jak rozpoznać w lesie rydza? I co można z niego zrobić?

Wszystko o dobrym jedzeniu i przyrządzaniu potraw. Oprócz przepisów i rekomendacji miejsc, w których warto kupować żywność, dzielimy się pomysłami na organizację przestrzeni kuchennej. Zapraszamy wszystkich smakoszy!
Awatar użytkownika
Roksanna
Posty: 121
Rejestracja: 12 mar 2019, 15:28

Jak rozpoznać w lesie rydza? I co można z niego zrobić?

Post autor: Roksanna »

Jak rozpoznać w lesie rydza? I co można z niego zrobić?
Podpowiecie jakieś pyszności na bazie rydzów?
Awatar użytkownika
Tarlik
Posty: 71
Rejestracja: 25 wrz 2019, 17:32

Re: Jak rozpoznać w lesie rydza? I co można z niego zrobić?

Post autor: Tarlik »

Ja zawsze cienki byłem w grzybobraniu, wiec szczerze to w ogóle nie chodze i nie dotykam.
Jak mam ochotę zjeść grzyby to albo kupuję sobie suszone już w sklpeach sprawdzonych, albo np. rydze marynowane
z https://sklep.vitapol.net/rydze-marynowane.html :) Bardzo smakowite - polecam.
Wtedy ja mam pewność że sam się nie otruję źle oceniając typ grzyba no i że jem coś sprawdzonego, dobrego i fajnie przygotowanego.

Taki jestem ostrożny gość :)
ODPOWIEDZ