przepisy na pyszne dania
Jak żyjesz? Czym się interesujesz? Co lubisz? A co Cię denerwuje w społeczeństwie? Dołącz do dyskusji i pochwal się swoim życiem.
- jaskolka
przepisy na pyszne dania
Znacie przepisy na pyszne i sprawdzone dania? Co polecacie? W przyszłym tygodniu odwiedzają nas znajomi i chciałabym poczęstować ich pyszną kolacją. Kompletnie nie mam pomysłu, co im zaserwować? Może powinnam znaleźć jakiś przepis w internecie? Na stronie https://drosed.pl/ widziałam przepis na schab - czy to dobry pomysł?
- Chloe88
Re: przepisy na pyszne dania
ja korzystam z różnych przepisów, co mi się trafi, co mi się spodoba. ja ostatnio robiłam lasagne z makaronem Arrighi plus dobrej jakości mięsem mielonym, mozarellą i wszystkimi skąłdnikami, które sa potrzebne do tego dania
- tormundmilks9
Post autor: tormundmilks9 »
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to polecam chili con carne. Uwielbiam to danie, zresztą jak cała moja rodzina. Cały sekret tkwi w przyprawach, jakie używam do zrobienia tego posiłku. Najczęściej kupuję je online, dla przykładu tutaj macie paprykę wędzoną: https://planteon.pl/przyprawy-swiata/pa ... ka-wedzona która charakteryzuje się słodkawym smakiem i intensywnym aromat dymu wędzarniczego. Komponuje się z daniami mięsnymi i rybnymi. Prze py szne!
- okrysia70
Hej! Jak chcesz ich zaskoczyć swoimi dokonaniami kulinarnymi to kup na czarny-czosnek.pl ząbki lub pastę z czarnego czosnku! Dodaje się go do różnych potraw, ma całkiem inny smak niż biały czosnek, jest słodszy więc można z nim dowolnie kombinować i robić potrawy np. słodko-kwaśne. Myślę, że nawet można zaryzykować i dodać go na próbę do jakiegoś deseru
- patra
Na tej stronie http://kuchniajogurtowa.pl/ widziałam kilka naprawdę ciekawych przepisów z jogurtem w roli głównej a jadam bardzo często jogurt naturalny na kolacje bo jest to lekki produkt a jak doda się do niego zdrowe dodatki to staje się świetnym posiłkiem nawet dla osób na diecie
- Chloe88
ja inspiruje różnymi przepisami czy to od Magdy Gessler, Pascala, Okrasy czy też kuchnią Jamiego. Bardzo lubie dania makaronowe. Ostatnio robiłam makaron pełnoziarnisty Arrighi ze szpinakiem, ale w wersji fit
- Miłośniczka-smaku
Post autor: Miłośniczka-smaku »
Ostatnio zrobiłam wegańskie faworki z przepisu Atelier Smaku. Są przepyszne! Zdecydowanie warto przerzucić się na taką zdrową alternatywę!
- Lena
Dania wegańskie również mogą być bardzo smaczne. Jeśli chcielibyście spróbować jakichś dań to polecam sklep wegański https://vegesklep.pl. Mają wszystko czego potrzeba, by przygotować coś pysznego
Wróć do „Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe