Cześć dziewczyny! Używacie może szamponów w kostkach? Czy są one wydajne? Dobrze, dokładnie myją? Czy dobrze się pienią? Od niedawna staram się żyć bardziej ekologicznie, dlatego też przerzucam się ze zwykłych drogeryjnych kosmetyków na ekologiczne właśnie. Może coś możecie mi polecić? Jakieś sprawdzone kosmetyki?
Marta,
wentylacja poznań
Szampon w kostce
Jak żyjesz? Czym się interesujesz? Co lubisz? A co Cię denerwuje w społeczeństwie? Dołącz do dyskusji i pochwal się swoim życiem.
- MarSullivan62
- pukla123
Re: Szampon w kostce
ja także w tej kwestii mogę coś podpowiedzieć bo znam dobrą markę , fajne są Biokosmetyki te z beBIO Active Cosmetiqs bo mają w składzie same naturalne składniki, bez parabenów i konserwantów. Jak odkąd je stosuję nie mogę narzekać na stan skóry i włosów, nie są drogie, zatem warto je wypróbowacaglini pisze: ↑26 kwie 2020, 17:32 Zobacz więcej na ten temat wchodząc w tego linka: https://biobotanic-pro.pl/kategoria-pro ... rganiczne/
- jaskolka
Szczerze mówiąc, to ja nie jestem przekonana do tych szamponów w kostce. Jednak jestem zwolenniczką tych tradycyjnych - warto jednak przed zakupem i wyborem konkretnego produktów, sprawdzić skład. Poczytajcie opinie np na temat szamponu Bombar z Inoara. To zdecydowanie mój ulubieniec jeśli chodzi o oczyszenie włosów i nadanie im blasku. Co ważne, jest to szampon który nie kołtuni włosów, a dzięki olejowi kokosowemu w składzie - łatwo się je rozczesuje.
Post autor: buźka »
Ja mam swoj ulubiony szampon, ktorego na codzien uzywam. ogolnie gorszy problem mialam ze znalezieniem kosmetykow takich odpowiednich dla mnie, do pielegnacji twarzy. Moja skora wymaga dosc solidnego nawilzenia, teraz stosuje eco sorbet z bielendy i jest super
Post autor: danaś »
Macie tutaj opisany ten temat - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/s ... zywac.html Kwestia odpowiednich produktów i powinno być tylko coraz lepiej. Jeśli nie postawicie na jakościowe rozwiązania, to nic dobrego z tego nie wyjdzie. I tego się trzymajcie.
Post autor: Kaśśkaa »
Skład ma dobry, ale forma? Nie wydaje mi się, żeby szampon w kostce był wygodny w użyciu. Nawet nie bardzo wyobrażam sobie w jaki sposób myć nim włosy. Polecam ci szampon organiczny od Natureli https://naturelia.pl/naturalne-szampony ... 40795.html. Jest w wygodnym opakowaniu, dobrze się pieni i ładnie pachnie. Najważniejsze, że jest skuteczny.
Wróć do „Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe