W tym wątku poruszamy tematy związane z rodziną, piszemy o problemach wychowawczych, problemach małżeńskich, doradzamy, podpowiadamy, jak sobie poukładać mądrze życie i nie dać się zwariować! W tematach o teściowej zamieszczamy dowcipy!
Drodzy moi poszukuje jakiejś designerskiej spacerówki dla córki. Wiadomo, ze wygląd to nie wszystko - fajnie, gdyby wózek był w miarę lekki, składał się do niewielkich rozmiarów i miał dobrą amortyzację by nie czuć każdego wyboju na drodze. z góry dzięki za pomoc!
dla mnie też bardzo liczy się i wygląd i funkcjonalność. Nowy wózek chcemy kupować jakoś na początku listopada i póki co wszystko wskazuje na to, ze postawimy na markę CAVOE mają 2 modele, sama nie wiem który wybrać
aluśka dobry wybór ja sama zdecydowałam się na zakup wózka z Cavoe, mamy model AXO A Ty myslisz o którym ? no trzeba przyznać, ze bardziej designerskich a przy tym funkcjonalnych wózków dawno nie widziałam
dzięki dziewczyny za namiar na Cavoe, sprawdziłam na szybko w sieci i rzeczywiście - to jest chyba to a jeśli chodzi o model to doczytałam, ze osis jest lżejszy i nieco mniejszy niż axo. prawda to ?
Kinguś pisze: ↑12 paź 2020, 17:16
dzięki dziewczyny za namiar na Cavoe, sprawdziłam na szybko w sieci i rzeczywiście - to jest chyba to a jeśli chodzi o model to doczytałam, ze osis jest lżejszy i nieco mniejszy niż axo. prawda to ?
tak osis jest nieco lżejszy i z tego co pamiętam to przeznaczony dla dzieci do 15 kg a nie tak jak axo do 22 kg. na pewno będziesz zadowolona z zakupu, to porządne wózki na lata.
Kwestia wagi dziecka to bardzo ciekawa sprawa. Bo chyba nie wszędzie podają ją tak dokładnie, co do kilograma.
Na przykład Cybexy z https://www.3kiwi.pl/ mają w specyfikacji ciężar własny, ale żeby znaleźć nośność, to trzeba się mocno wczytać we wszystkie opisy. Da się to znaleźć, ale trzeba specjalnie szukać. A przydałoby się, aby tego rodzaju dane zdecydowanie mocniej eksponować. Ale to tak na marginesie
Bardzo fajna i bezpieczna spacerówka to x-lander x-go, bo to spacerówka z dużym siedziskiem, rozkładana prawie do leżenia, z dużą budką. Ma też panel LED i moskitierę oraz torbę. Co prawda nie ma dużych kół, ale ma dobrą amortyzację, można spokojnie wybrać się na plażę czy do lasu i daje radę.
tak tak dotarł i oczywiście już kilka spacerów zaliczone. no co ja mogę napisać - jest kapitalny pod każdym względem. najlepszy wybór, raz jeszcze dziękuje za pomoc!
Zgadzam się, ale x-lander też jest super designerski, dzięki panelowi led bardzo się wyróżnia na tle innych wózków bo jak dotąd żaden producent nie pomyślał w ten sposób o bezpieczeństwie po zmroku
Kinguś pisze: ↑26 lis 2020, 17:19
tak tak dotarł i oczywiście już kilka spacerów zaliczone. no co ja mogę napisać - jest kapitalny pod każdym względem. najlepszy wybór, raz jeszcze dziękuje za pomoc!
no to super, fajnie, ze jestes zadowolona z każdym dniem będziesz się nim zachwycać jak ja hahah a jaki kolor wybrałas w końcu ?
A jakie możecie polecić wózki spacerowe dla dziewczynki? I czy ogólnie opłaca się Waszym zdaniem kupować nowy wózek, czy lepiej postawić na używany? Jakie Wy macie do tego podejście?
Myślę że spacerówki x-lander są też godne uwagi, ja się wahałam między x-fly a x-go i wybrałam tą pierwszą z myślą o wyjazdach głównie ale okazało się że to jest też świetna spacerówka której teraz używam na co dzień
Z własnego doświadczenia mogę polecić anex air-x. Spacerówka jakościowo znakomita, mega wygodna, solidna i intuicyjna w obsłudze. Ma dobrą amortyzację i zwrotne koła, maluch ma w niej sporo miejsca dla siebie za to pasy trzymają go pewnie na miejscu. Wózek daje radę na każdym terenie.
Prowadzenie własnej firmy nie jest wysiłkiem ponad miarę. Każdy może prowadzić. Czas rejestracji bywa czasochłonny, ale można to przeskoczyć i cieszyć się czymś swoim, gdzie jest się szefem. Ja kupiłam już gotową spółkę w Optioffice SPRZEDAŻ SPÓŁEK https://optioffice.pl/sprzedaz-spolek Mają spółki czyste, bez zobowiązań, zarejestrowane już w KRS i wyposażone w numery NIP, REGON, VAT, kapitał zakładowy oraz z siedzibą w Warszawie pod adresem wirtualnego biura. Do wyboru mają wszystkie kody PKD. Polecam ich.
Jeśli zależy Ci właśnie na takich spacerówkach, to polecam te marki Cavoe. Mi była potrzebna taka bardziej terenowa, więc wybrałam Axo i przyznam, że jest świetna. Córka też uwielbia w nim jeździć, bo ma świetną amortyzację, więc spacer po mocno wyboistej drodze jest dla niej komfortowy.
Zdecydowanie marka Cavoe będzie najlepszym rozwiązaniem. U mnie wybór padł na Cavoe osis, bo zależało mi przede wszystkim na jak najniższej wadze i najmniejszych rozmiarach po złożeniu - i tak wózek głównie leży w bagażniku, bo używam go tylko na wyprawach do miasta
Na pewno warto zerknąć na anex air-x. Prezentuje się nowocześnie i stylowo a przy tym jest funkcjonalna, wygodna i łatwa w obsłudze. My dużo używamy tego wózka i nigdy nas nie zawiódł, radzi sobie znakomicie nawet na wymagającym terenie. Koła mają dobrą amortyzację a maluch w środku ma dla siebie sporo miejsca:)
Czytając Twoje oczekiwania to tak jakbym czytała opis Cavoe Axo i szczerze? Skusiłam się na ten wózek jest świetny, więc na pewno dobrze sprawdzi się także u Ciebie, więc zdecydowanie polecam. Dodam, że wózek naprawdę dobrze radzi sobie w KAŻDYM terenie.
Zdecydowanie polecam markę Cavoe. Mam wózek tej marki - model Axo, który wybrałam ze względu na częste wyprawy do lasu. Wózek o dziwo doskonale radzi sobie w każdym terenie, wiec naprawdę warto się na niego zdecydować. Jeśli amortyzacja jest zbędna, wybierz Osis - jest równie dobry
Znam te wózki ale ja inny wybrałam . Mam x-landera, model x-cite i jestem nim zachwycona, wózek idealny do miasta, na wąskie przejścia, schody i podjazdy, łatwo się mim manewruje nawet między sklepowymi półkami, polecam! Można do niego dopasować wszystko co się chce łącznie z fotelikiem
Od razu pomyślałam o marce Cavoe. Zarówno Osis jak i Axo mogą poszczycić się wyjątkowym lookiem i niezwykłą praktycznością. Sama zdecydowałam się na model bez amortyzatorów - Osis i sprawdza się rewelacyjnie. Myślę, że któryś z obu wózków sprawdzi się u Ciebie