Jakie zabiegi opóźnią starzenie?
Opowiadamy o problemach ze zdrowiem, podpowiadamy jak sobie poradzić, gdzie szukać pomocy. To idealne miejsce na rozmowę o urodzie, pielęgnacji, sporcie i aktywności rekreacyjnej.
- Martyna
Jakie zabiegi opóźnią starzenie?
Możecie polecić jakieś takie, które wiecie, że są skuteczne?
Tutaj https://lipoline.pl/top-5-zabiegow-ktor ... obiety-40/ czytałam o kilku takich, które są dobre dla kobiet po 40-tce.
Może ktoś z was miał okazję przetestować te albo inne na sobie?
Chętnie dowiem się więcej.
Zauważyłyście u siebie jakieś efekty?
Tutaj https://lipoline.pl/top-5-zabiegow-ktor ... obiety-40/ czytałam o kilku takich, które są dobre dla kobiet po 40-tce.
Może ktoś z was miał okazję przetestować te albo inne na sobie?
Chętnie dowiem się więcej.
Zauważyłyście u siebie jakieś efekty?
- AgataMnna
Re: Jakie zabiegi opóźnią starzenie?
Skóra dojrzała wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Warto stawiać na preparaty o dobrej formule, zawierające sprawdzone i przebadane substancje. Zabieg z użyciem produktu Restylane SkinBoosters to właśnie coś dla wszystkich tych, dla których upływ czasu nie był łaskawy i skóra dłoni, twarzy czy dekoltu znacznie straciła na swej jakości. Dzięki wysokiej jakości kwasowi hialuronowemu zawartemu w preparacie Restylane SkinBoosters skóra odzyskuje swój dawny blask, staje się nawilżona i gładsza. Warto pomyśleć o zrobieniu dwóch zabiegów, wówczas efekt jest jeszcze lepszy.
- tormundmilks9
Post autor: tormundmilks9 »
Myślę, że idealnie by się tutaj sprawdził zabieg z zakresu medycyny estetycznej, mianowicie mówię o zabiegu z wykorzystaniem osocza bogatopłytkowego. Tutaj mamy przykład kliniki, która wykonuje taki zabieg: https://klinikamlodosci.com/zabieg/osoc ... oplytkowe/ Osocze bogatopłytkowe to autologiczny (czyli taki, który jest pozyskiwany z organizmu tego samego osobnika, u którego jest on wykorzystany) preparat osocza, który jest pobierany z własnej krwi. Płytki krwi pobudzają wzrost komórek skóry - tym samym, pobudzają wrodzoną zdolność do ich regeneracji. Skóra po zabiegu jest zregenerowana, a koloryt skóry zostaje wyrównany.
- wiola438
Bursztynowe odmłodzenie w Magicznej Klinice daje mega efekty i jest to zabieg przeznaczony dla każdej skóry, młodszej i starszej i ma działanie redukujące i spłycające zmarszczki albo zapobiega ich powstawaniu. Podpytaj a najlepiej umów się na konsultacje, lekarz dobierze zabieg idealny dla Ciebie
- Pixel85
Oczywiście, takich tematów jest pełno w necie. Jednak szanuję każde sugestie i propozycje.
Nawet jeśli tracili czas, to tak naprawdę nigdy go nie tracili, bo czas spędzony razem nigdy nie mógł być straconym.
- zenka
Miałam modelowanie nosa kwasem hialuronowym właśnie w Magicznej Klinice. Cały czas opiekowała się mną dr Halina Derewianko , personel też mega pomocny i ogólnie miło spędziłam tam czas. Bałam się, bo to zawsze jakaś ingerencja, zupełnie niepotrzebnie - nie bolało i efekt widoczny odrazu
- wiola438
Widzę, że Magiczna Klinika zyskuje coraz więcej zadowolonych klientek Ja chciałabym poddać się jeszcze lipolizie zanim na dobre zagości lato ale muszę się najpierw więcej dowiedzieć na temat zabiegu.zenka pisze: ↑28 maja 2019, 20:19 Miałam modelowanie nosa kwasem hialuronowym właśnie w Magicznej Klinice. Cały czas opiekowała się mną dr Halina Derewianko , personel też mega pomocny i ogólnie miło spędziłam tam czas. Bałam się, bo to zawsze jakaś ingerencja, zupełnie niepotrzebnie - nie bolało i efekt widoczny odrazu
- tormundmilks9
- tormundmilks9
Post autor: tormundmilks9 »
Według mnie, warto czasami udać się do profesjonalnego salonu, aby wykonano nam jakiś zabieg dopasowany do potrzeb naszej skóry. Widziałam tutaj : https://www.facebook.com/SaskaLados/ bardzo ciekawe zabiegi, szczególnie jeden - endermologia Alliance - i zastanawiam się, czy może któraś z naszych kochanych forumowiczek korzystała już takiej oferty? Jak macie jakieś opinie, to dajcie znać.
- walicka
tez polecam Restylane Skinboosters, najlepszy produkt nawilżający skórę na rynkuAgataMnna pisze: ↑31 mar 2019, 14:55 Skóra dojrzała wymaga odpowiedniej pielęgnacji. Warto stawiać na preparaty o dobrej formule, zawierające sprawdzone i przebadane substancje. Zabieg z użyciem produktu Restylane SkinBoosters to właśnie coś dla wszystkich tych, dla których upływ czasu nie był łaskawy i skóra dłoni, twarzy czy dekoltu znacznie straciła na swej jakości. Dzięki wysokiej jakości kwasowi hialuronowemu zawartemu w preparacie Restylane SkinBoosters skóra odzyskuje swój dawny blask, staje się nawilżona i gładsza. Warto pomyśleć o zrobieniu dwóch zabiegów, wówczas efekt jest jeszcze lepszy.
- Agnieszka
Proponuję udać się do porządnego Gabinetu na konsultację i diagnostykę Wszystko zostanie z Tobą ustalone. Trzeba przeanalizować pielęgnację domową, porozmawiać o kosmetykach jakie stosujesz, o twoich przyzwyczajeniach, wypełnić kartę i ustalić plan działania Pytań jest mnóstwo. Nie da się bez konsultacji zaproponować zabiegu, ponieważ nie wiadomo jaką masz skórę Zdecydowanie polecam Gabinet niż zakup sprzętu. Po pierwsze stężenia gabinetowych profesjonalnych produktów są inne i działają trochę inaczej niż te do pielęgnacji domowej - dlatego są dostępne tylko w specjalnych hurtowniach Po drugie każdy zabieg jest kontrolowany Nie polecam robić sobie samemu mikroderabeazji, bo chociażby pytanie... jak sterylizować sprzęt?
W Krakowie mogę polecic ten gabinet medycyny estetycznej:
https://www.derma-med.pl/kwas-hialuronowy/
Dobiorą tam odpowiednie zabiegi. Świetne działanie nawilżające daja zabiegi z kwasem hialuronowym!
W Krakowie mogę polecic ten gabinet medycyny estetycznej:
https://www.derma-med.pl/kwas-hialuronowy/
Dobiorą tam odpowiednie zabiegi. Świetne działanie nawilżające daja zabiegi z kwasem hialuronowym!
Wróć do „Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe