problem z pms
Opowiadamy o problemach ze zdrowiem, podpowiadamy jak sobie poradzić, gdzie szukać pomocy. To idealne miejsce na rozmowę o urodzie, pielęgnacji, sporcie i aktywności rekreacyjnej.
- anitka12
Re: problem z pms
Hej. A duże masz te dolegliwości? Bo ja to strasznie się męczyłam. Czasem to nawet z pracy musiałam się zwolnić, tak mnie cały dół bolał. Mi ginekolog doradził antykoncepcję i faktycznie jest poprawa duża.
- lampeczka
Dziewczyny, powiem wam, ze u mnie takie bolesne miesiaczki to byla tragedia, zaczelam szukac przyczyny, no i na wizycie w szpitalu Medicover mialam robione takie bardzo dokladne usg, okazało sie, ze winowajca moich dolegliwosci jest endometrioza, wiele kobiet cierpi a nie wiedza ze choruje, warto miec to na uwadze
- Katja17
Antykoncepcja mi pomogła,wcześniej strasznie się męczyłam z powodu dolegliwości miesiączkowych https://antykoncepcjanamiare.pl/bole-ow ... ormonalna/ Od kiedy stosuje pigułki mam serio z tym spokój.Warto iść do swojego ginekologa i szczerze o tym porozmawiać.
- DAMKA
To dobrze, że pomogło. Powiedz, jaką masz antykoncepcję?anitka12 pisze: ↑26 cze 2020, 19:10 To tak jest, wiem coś o tym. Mi też przeciwbólowe leki nie zawsze pomagały. Dlatego poszłam do ginekologa żeby coś zaradził.
- anitka12
@ DAMKA, mi akurat lekarz dobrał tabletki, belarę dokładnie. W sumie te są moimi pierwszymi biorę je do tej pory. Mają małą dawkę hormonów, samopoczucie po nich w porządku i co najważniejsze, zapomniałam co to pms. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem, tak będzie najlepiej.
- DAMKA
Wielkie dzięki za informacje, dużo więcej wiem teraz.anitka12 pisze: ↑27 cze 2020, 21:59 @ DAMKA, mi akurat lekarz dobrał tabletki, belarę dokładnie. W sumie te są moimi pierwszymi biorę je do tej pory. Mają małą dawkę hormonów, samopoczucie po nich w porządku i co najważniejsze, zapomniałam co to pms. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem, tak będzie najlepiej.
- Kamilla36
- Kontakt:
Może warto wykonać badanie, jakim jest ultrasonografia?
- irmina
Ja niestety ale miałam to samo, a mianowicie bardzo bolące okresy. Dawniej to najchętniej brałabym wole w pracy w takim okresie, bo ledwo co znosiłam ten cały pms. Ale całe szczęście zgodziłam się za namową ginekologa na przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych vines, które momentalnie sobie poradziły z moim problemem.
Post autor: dominiśka »
Ostatnio właśnie znalazłam bardzo dobrego ginekologa jakim jest Sławomir Olek z https://olmedical.eu/ . Regularnie chodzę do niego na konsultację i szczerze mówiąc cieszę się, że trafiłam do niego. Moja poprzednia ginekolog lekceważyła moje problemy z nieregularnymi miesiączkami, a pan doktor szybką zajął się szukaniem przyczyny jak i leczeniem
Wróć do „Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe