Psycholog czy psychoterapeuta?
- arleta_70
Psycholog czy psychoterapeuta?
maszyny z anglii
- jorti
Re: Psycholog czy psychoterapeuta?
Post autor: dańka »
- anuta439
Zaczęłabym od psychologa, aby zdiagnozować co jest problemem, a potem poddałabym się terapii (często psycholog jest też psychoterapeutą).arleta_70 pisze: ↑07 maja 2021, 0:05 Cześć dziewczyny. Mam za sobą dość trudny czas i nie będę ukrywać, że dość mocno odbiło się to na moim zdrowiu, przede wszystkim psychicznym. Pomyślałam, że najlepiej będzie spotkać się ze specjalistą i po prostu porozmawiać o tym, co się dzieje. Nie wiem tylko, czy lepszy byłby psychoterapeuta, czy psycholog w Łodzi. Jak myślicie, do kogo najpierw się udać?
Post autor: Róża »
Post autor: mądra »
- Karolinka22
Post autor: Karolinka22 »
Post autor: wellł »
Post autor: łot »
Post autor: rołk »
Post autor: Pauliś »
- ragatara
Post autor: joluś0433 »
Post autor: Mołi »
Post autor: się »
Post autor: Jaśmina »
Post autor: Edisa »
Post autor: aglinią »
Post autor: gośkapiat »
Post autor: miśka »
Nie powinno, ale to raczej nie jest problem do psychologa, bo przyczyny emocjonalne to ledwie ułamek przyczyn moczenia nocnego. Najczęściej winna jest po prostu fizjologia. Idź lepiej do pediatry albo nefrologa i zrób badaniaEdisa pisze: ↑30 wrz 2021, 0:51 Wiecie co, a ja przychodzę z innym problemem, zastanawiam się nad dobrą poradnią psychoterapeutyczną dla mojego syna. Ma problem z moczeniem nocnym, badania moczu ogólnie ok, a nadal zdarza mu się zasikać łóżko. Zupełnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji, bo u dziecka w wieku pięciu lat chyba nie powinno sie to już zdarzać. Nie?
Post autor: Julea »
Tak, podpisuję się pod tym. Dodatkowo, warto zajrzeć na stronę https://suchyporanek.pl bo to swojego rodzaju kompendium wiedzy na temat moczenia nocnego.miśka pisze: ↑29 paź 2021, 14:02Nie powinno, ale to raczej nie jest problem do psychologa, bo przyczyny emocjonalne to ledwie ułamek przyczyn moczenia nocnego. Najczęściej winna jest po prostu fizjologia. Idź lepiej do pediatry albo nefrologa i zrób badaniaEdisa pisze: ↑30 wrz 2021, 0:51 Wiecie co, a ja przychodzę z innym problemem, zastanawiam się nad dobrą poradnią psychoterapeutyczną dla mojego syna. Ma problem z moczeniem nocnym, badania moczu ogólnie ok, a nadal zdarza mu się zasikać łóżko. Zupełnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji, bo u dziecka w wieku pięciu lat chyba nie powinno sie to już zdarzać. Nie?
Post autor: Luśka »
A czy znacie jakiegoś dobrego nefrologa w okolicy Gdańska? Myślałam, że moje dziecko po prostu wyrośnie z moczenia, ale widzę, że muszę zacząć działać.miśka pisze: ↑29 paź 2021, 14:02Nie powinno, ale to raczej nie jest problem do psychologa, bo przyczyny emocjonalne to ledwie ułamek przyczyn moczenia nocnego. Najczęściej winna jest po prostu fizjologia. Idź lepiej do pediatry albo nefrologa i zrób badaniaEdisa pisze: ↑30 wrz 2021, 0:51 Wiecie co, a ja przychodzę z innym problemem, zastanawiam się nad dobrą poradnią psychoterapeutyczną dla mojego syna. Ma problem z moczeniem nocnym, badania moczu ogólnie ok, a nadal zdarza mu się zasikać łóżko. Zupełnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji, bo u dziecka w wieku pięciu lat chyba nie powinno sie to już zdarzać. Nie?
Post autor: miśka »
przez suchy poranek https://suchyporanek.pl/ możesz znaleźć lekarza, masz tam zakładkę "znajdź lekarza" wpisujesz swoją okolicę i coś ci na pewno wyszukaLuśka pisze: ↑30 paź 2021, 13:46A czy znacie jakiegoś dobrego nefrologa w okolicy Gdańska? Myślałam, że moje dziecko po prostu wyrośnie z moczenia, ale widzę, że muszę zacząć działać.miśka pisze: ↑29 paź 2021, 14:02Nie powinno, ale to raczej nie jest problem do psychologa, bo przyczyny emocjonalne to ledwie ułamek przyczyn moczenia nocnego. Najczęściej winna jest po prostu fizjologia. Idź lepiej do pediatry albo nefrologa i zrób badaniaEdisa pisze: ↑30 wrz 2021, 0:51 Wiecie co, a ja przychodzę z innym problemem, zastanawiam się nad dobrą poradnią psychoterapeutyczną dla mojego syna. Ma problem z moczeniem nocnym, badania moczu ogólnie ok, a nadal zdarza mu się zasikać łóżko. Zupełnie nie wiem co zrobić w tej sytuacji, bo u dziecka w wieku pięciu lat chyba nie powinno sie to już zdarzać. Nie?
Post autor: kapósta »
Wróć do „Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch”
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty