Stres przed dentystą
Opowiadamy o problemach ze zdrowiem, podpowiadamy jak sobie poradzić, gdzie szukać pomocy. To idealne miejsce na rozmowę o urodzie, pielęgnacji, sporcie i aktywności rekreacyjnej.
- Nika_80
Stres przed dentystą
Hej kobietki. Zdecydowałam się wreszcie zapisać na wizytę do dentysty, mimo że panicznie się tego boję. Doszłam do wniosku, że usługi stomatologiczne w Łodzi nie należą do najdroższych, więc kamień spadł mi z serca. W każdym razie udało mi się znaleźć polecaną klinikę, także powoli przygotowuję się do wizyty. Może macie dla mnie jakieś rady, żeby mniej się stresować?
- Gretta
Re: Stres przed dentystą
Normalna rzecz, ja zawsze mam stres, co dopiero moje dzieci. Nikt nie lubi jak się mu grzebie w zębach, no ale nie można tego zaniechać oczywiście... Wybierajcie sprawdzone gabinety, to na pewno pomoże. Ja tak znalazłam na stronie https://dentistica.pl specjalistów od wielu problemów stomatologicznych.
Post autor: Kaśka342 »
Najlepiej nie rozmawiać z innymi pacjentami, który też się boją, bo będziecie razem nakręcać strach.Nika_80 pisze: ↑13 sty 2021, 15:33 Hej kobietki. Zdecydowałam się wreszcie zapisać na wizytę do dentysty, mimo że panicznie się tego boję. Doszłam do wniosku, że specjaliści z dentysta toruń nie należą do najdroższych, więc kamień spadł mi z serca. W każdym razie udało mi się znaleźć polecaną klinikę, także powoli przygotowuję się do wizyty. Może macie dla mnie jakieś rady, żeby mniej się stresować?
Post autor: Wężyk862 »
A czy są jakieś sposoby, aby usunąć strach? Szukam porad dla mojego bąbelkaGretta pisze: ↑08 lut 2021, 11:29 Normalna rzecz, ja zawsze mam stres, co dopiero moje dzieci. Nikt nie lubi jak się mu grzebie w zębach, no ale nie można tego zaniechać oczywiście... Wybierajcie sprawdzone gabinety, to na pewno pomoże. Ja tak znalazłam na stronie http://implantytorun.pl/ specjalistów od wielu problemów stomatologicznych.
Post autor: Wąsacz.007 »
Ja nigdy nie bałem się dentysty. Może trafiłem na świetnych specjalistów, ale od małego nie było powodów do obaw.Nika_80 pisze: ↑13 sty 2021, 15:33 Hej kobietki. Zdecydowałam się wreszcie zapisać na wizytę do dentysty, mimo że panicznie się tego boję. Doszłam do wniosku, że ortodonta toruń nie należą do najdroższych, więc kamień spadł mi z serca. W każdym razie udało mi się znaleźć polecaną klinikę, także powoli przygotowuję się do wizyty. Może macie dla mnie jakieś rady, żeby mniej się stresować?
Post autor: wołek_5464 »
Zawsze bałem się dentysty, dlatego rzadko chodziłem. Jak się okazało, że dwa zęby mam tak zniszczone, że czeka je ekstrakcja, to zmieniłem zdanie. Teraz dbam o siebie.Nika_80 pisze: ↑13 sty 2021, 15:33 Hej kobietki. Zdecydowałam się wreszcie zapisać na wizytę do dentysty, mimo że panicznie się tego boję. Doszłam do wniosku, że leczenie kanałowe nie należy do najdroższych, więc kamień spadł mi z serca. W każdym razie udało mi się znaleźć polecaną klinikę, także powoli przygotowuję się do wizyty. Może macie dla mnie jakieś rady, żeby mniej się stresować?
Post autor: Łosoś »
Na stres są rożnego typu sposoby. Czasami sprawdzają sie rzeczy takie jak olejki CBD. Jakbys chciała to sprawdz stronę kanabifarm. To bardzo dobrej jakości producent cbd.Nika_80 pisze: ↑13 sty 2021, 15:33 Hej kobietki. Zdecydowałam się wreszcie zapisać na wizytę do dentysty, mimo że panicznie się tego boję. Doszłam do wniosku, że usługi stomatologiczne w Łodzi nie należą do najdroższych, więc kamień spadł mi z serca. W każdym razie udało mi się znaleźć polecaną klinikę, także powoli przygotowuję się do wizyty. Może macie dla mnie jakieś rady, żeby mniej się stresować?
- DAMKA
Mniejszy lub większy, ale ten stres przed dentystą jednak jest. Natomiast jeśli będzie chodziło się regularnie na wizyty, to też problemy będą mniejsze i łatwiejsze do wyleczenia. Nie powinno się bagatelizować różnych problemów. Nie wiem czy u mojego męża nie zaczyna się paradontoza , muszę go zapisać do dentysty, lepiej niech specjalista oceni.
Post autor: Zózia »
W ogóle to nie wiem czy wiecie, ale a propo aparatów na zęby, to są teraz takie nakładki, które widziałam tutaj https://www.borczyk.pl/ Fajna sprawa, bo zakłada sie ta nakładkę a nie ma sie aparat na zęby , potem jest problem z tymi drucikami :/ pamiętam jak moja koleżanka czy kuzynka mega sie męczyły. Plus jeszcze wzmożona higiena.
Post autor: wrażenie »
Niestety, ale wiele osób podziela Twoje zdanie, a dlaczego, to nie wiem. Wydaje mi się, że dobry stomatolog w łęcznej nie będzie przecież miał problemu, żeby pacjenta znieczulić i tak dalej. Dlatego bardzo mi zależy na tym, żebyście szukali tam, gdzie lekarze naprawdę chcą pomóc pacjentowi.
Post autor: Gdyńska »
Niejednokrotnie bałam się isc do gabinetu na nawet najprostszzzy zabieg gdyz juz nie jednoktronie ktos mi zwyczajnie mowiac spieprzyl zabieg. To zle podane znieczulenie, to plomba wypadla, to ceny z kosmosu i bolesnie wykonany scaling. W gabinecie http://taszakowscy.pl/ pierwszy raz spotkalam sie z takim podejsciem jak wiele planow leczeni, dokladna analiza tego ze w paszczy gra i bezbolesne leczenie.
Post autor: Bączek »
Myślę, że samych wizyt stomatologicznych raczej nie ma co się obawiać i gdy uczęszczamy regularnie to wtedy na pewno jest mniej rzeczy do robienia. Ja również od pewnego czasu zdecydowałem się na wizyty u ortodonty https://persdental.pl/ gdyż tak naprawdę moje uzębienie już dawno tego wymagało.
Post autor: miśka04 »
Stres przed dentystą jest, to się zgodzę. Najtrudniej to chyba przy pierwszej wizycie, a potem to już jakoś idzie. Często oprócz leczenia zębów konieczna jest ekstrakcja. Wtedy trzeba się udać do chirurga szczękowego lub chirurga stomatologa, zależy jaki jest problem. W ramach oswajania stresu poczytajcie sobie na temat chirurgii stomatologicznej, jakie to są zabiegi, czy bolesne. Przydaje się taka wiedza zdecydowanie.
Wróć do „Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Rodzina - problemy, rady, ciekawostki
- ↳ Ślub - organizacja wesela - problemy i rady
- ↳ Edukacja - rozwój, szkolenia, kursy, studia
- ↳ Lifestyle - ekologia - hobby - rozrywka
- ↳ Film - teatr - literatura - muzyka
- ↳ Zdrowie i uroda - w zdrowym ciele zdrowy duch
- ↳ Kuchnia - jedzenie - gotowanie - opinie o restauracjach
- ↳ Kosmetyki - drogerie - marki - produkty
- ↳ Moda - trendy - stylizacje - projektanci - sklepy odzieżowe