warto być konsultantką?

Opowiadamy o problemach ze zdrowiem, podpowiadamy jak sobie poradzić, gdzie szukać pomocy. To idealne miejsce na rozmowę o urodzie, pielęgnacji, sporcie i aktywności rekreacyjnej.
Awatar użytkownika
shushan

warto być konsultantką?

Post autor: shushan »

Dziewczyny co myślicie o byciu konsultantką? Da się w ten sposób zarobić jakieś sensowne pieniądze?
Awatar użytkownika
Celina

Re: warto być konsultantką?

Post autor: Celina »

Na pewno da się zarobić. Tutaj wiele zależy od Ciebie samej, od Twojego zaangażowania i czasu poświęconego na pracę. Moja przyjaciółka od kilku lat jest konsultantką w Mary Kay, nie wiem konkretnie jakie są jej zarobki, ale wiem, że jest zadowolona. Mogę dopytać o konkrety, jeśli Ci zależy :)
Awatar użytkownika
Nika

Post autor: Nika »

A ja to nawet miałam kiedyś swoją przygodę z Mary Kay, ale mi przeszkodziło intensywne życie zawodowe. Co chcesz wiedzieć? Może podpowiem. :)
Awatar użytkownika
mallina

Post autor: mallina »

Jak się w ogóle w to wkręcić? Musze podpisać umowę? Co dalej? Są jakieś limity, które muszę osiągnąć?
Awatar użytkownika
kluskaleniwa

Post autor: kluskaleniwa »

Nie ma limitów, możesz kupować nawet tylko dla siebie. Konsultantkę możesz znaleźć przez ich stronkę, tam jest wyszukiwarka.
Awatar użytkownika
Nika

Umowę możesz podpisać z konsultantką, znajdziesz ją choćby z wyszukiwarką na stronie Mary Kay. :) Limitów sprzedażowych nie narzucają, pracujesz tyle ile chcesz i za tyle, ile chcesz. :)

copi flex wola łącka
Awatar użytkownika
mallina

A jakies koszty początkowe? Coś o czym powinnam wiedzieć?
Awatar użytkownika
Nika

To zależy jaki wariant weźmiesz na start, z bestsellerami czy bez. Najlepiej zajrzyj sobie tutaj https://www.marykay.pl/pl-pl/jak-zostac ... a-mary-kay - znajdziesz garść przydatnych informacji dla chcących dołączyć. :)
Awatar użytkownika
mallina

Ok, dziękuję, zerknę. A co w przypadku gdyby nie udało mi się ich sprzedać?
Awatar użytkownika
Zoe

Post autor: Zoe »

Ja też pozwolę sobie dopytać, bo jedna sprawa mnie niepokoi. Czy jeśli w danym miesiącu, czy jakimś okresie nie będę miała możliwości zarobienia (brak czasu itp.) to czy ponoszę jakieś konsekwencje? Czy jest to jakiś problem?
Awatar użytkownika
mallina

Nie, nie ma żadnych targetów do wyrobienia, pracujesz ile chcesz, od tego zależą po prostu Twoje zarobki, Tyle udało mi się dowiedzieć na spotkaniu. Bo zdecydowałam się i podpisałam umowę, zaczynam działać, życzcie mi powodzenia :)
Awatar użytkownika
kluskaleniwa

Post autor: kluskaleniwa »

Nie ma konsekwencji, na spokojnie :) jak sprzedasz to sprzedasz jak nie to nie, mam koleżanki, które tylko dla siebie i najbliższych z rodziny kupują i to też nie cały czas.
Awatar użytkownika
shushan

Post autor: shushan »

nie, nie ma żadnych konsekwencji, po prostu nie zarabiasz wtedy, na spokojnie
Awatar użytkownika
Celina

Post autor: Celina »

Super, dzięki za odpowiedź. Też postanowiłam się zapisać, w międzyczasie miałam okazję podpytać o szczegóły kilka konsultantek i opowiedziały mi konkretnie jak wygląda praca. Myślę, że dla mnie to idealne rozwiązanie, żeby zarobić dodatkowe pieniądze do domowego budżetu, póki nie mogę sobie pozwolić na cały etat.
szubaszka

Post autor: szubaszka »

Podnoszę wątek, bo szukam czegoś dla siebie. Chciałabym trochę podreperować domowy budżet, bo przez ostatnie podwyżki nasze oszczędności na wakacje się niestety kurczą. Pomyślałam o Mary Kay, widzę, że była już o tym mowa, ale trochę czasu upłynęło. Czy to wciąż aktualne? W jaki sposób można się zapisać? Czy da się na tym zarobić? Pracuję w firmie z samymi kobietami w dziale, więc myslę, że klientki bym miała nawet bez czasochłonnych poszukiwań. Co o tym myślicie?
ilonek

Post autor: ilonek »

Myślę, że warto. Zawsze to parę złotych dodatkowo, a jak mówisz, że masz tyle koleżanek to nawet za bardzo nie będziesz miała problemów z dotarciem do klientek :) A pocztą pantoflową z łatwością dotrzesz do większego grona, bo jeśli znasz te kosmetyki, to wiesz, że bronią się same :) Jeśli chcesz się zapisać to najlepiej poszukać konsultantki w Twojej okolicy, jeśli nie masz żadnej znajomej to przez stronę znajdziesz. Z nią podpiszesz umowę i możesz od razu zamówić zestaw startowy i zacząć działa. Powodzenia! :) Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało :) Chętnie odpowiem :)
ODPOWIEDZ